12
fade
3000
0

Handicup 18

Tillsammans med Mattias Claesson som är CP-skadad och väldigt duktig golfare har ett intresse väckts för att skapa mer varaktiga aktiviteter för funktionshindrade inom sporten.

Vi har en ambition att sätta handikappidrotten ordentligt på kartan och öka förståelsen mellan funktionshindrade och så kallade vanliga idrottare och medmänniskor.

Tillsammans med några övriga eldsjälar har vi därför beslutat att göra en tävling som vi döpt till Handicup 18 och bygger på 18 lag som består av 18 företag, 18 st funktionshindrade, 18 st Golf PR O/idrottskändisar och 18 st gäst er.


Tävlingen kommer att genomföras de närmaste 3 åren på Ekerum, men både nationella och internationella deltagare. Tanken är att kunna utöka tävlingen med handikapptennis under de kommande åren.

Förutom en fantastisk tävling som aldrig gjorts tidigare i Europa kommer stipendium och resor att lottas ut, detta kommer att ske i samband med en stor bankett med artister, trubadur och underhållning.

Under de tre åren som tävlingen pågår kommer pengar att samlas in till förmån för handikappidrotten främst då inom golf en.


Vi planerar för 72 deltagare och tillsamman med övriga gäster blir vi omkring 160 gäster på banketten.

I år blir det extra stort firande i samband med att Svenska Golfförbundet handigolfen fyller 20 år.

För att genomföra tävlingen krävs sponsorer och bidrag som till stora delar kommer att användas för att bjuda in funktionshindr ade och Golf PR O.

Alla bidrag är hjärtligt välkomna.För mer information kontakta:
Mattias Claesson – mattias.claesson@telia.com 0705-12 99 63
Ulf Elgehed- srab@telia.com 0705 8294 00

www.handicup.seLäs PDF

802
809